Strona główna Biznes Lodziarnia od strony praktycznej

Lodziarnia od strony praktycznej

230
PODZIEL SIĘ

Wreszcie początek wakacji i upalnego lata. Dzieci cieszą się dwumiesięczną przerwą od szkoły, zaś dorośli planują długo wyczekiwany urlop. W ciągu najbliższych miesięcy słodkie batoniki, zbożowe ciastka i jabłkowe ciasto na ciepło zastąpią nam smakowite, orzeźwiające lody – ulubione łakocie wszystkich ludzi na świecie. Najwyższa pora zastanowić się nad produktami, które w tym sezonie będą niezbędne w twojej lodziarni. Prócz składników spożywczych i baz pod lody być może potrzebować będziesz kilku nowych urządzeń. Sprawdź co oferują ci najlepsze hurtownie zaopatrujące zakłady takie jak twój.

Składniki i dodatki

Kieruj się myślą, że na rynku pojawia się coraz więcej tzw. lodziarni rzemieślniczych, które samodzielnie według tradycyjnej receptury wytwarzają świeże, naturalne lody, a także każdego dnia zachwycają nowymi, oryginalnymi smakami. Jeśli naprawdę chcesz im dorównać i przyciągnąć klientów do swojego lokalu będziesz potrzebować najwyższej jakości baz do sorbetów, lodów mlecznych i czekoladowych, syropów do lodów tęczowych, delipast, dodatków smakowych, polew do dekoracji, świeżego nabiału, tłuszczy, mrożonych owoców oraz czekolad. Tylko z nimi stworzysz doskonałe, orzeźwiające desery. Oczywiście prócz smaku liczy się też wygląd, dlatego nie możesz zapomnieć o pomysłowych, zaskakujących dekoracjach, zarówno w postaci polew, jak i świeżych owoców, posypek, wafelków, ciasteczek i innych.

Maszyny i urządzenia

Jeśli zdecydowałeś się już na wytwarzanie naturalnych lodów w swoim rzemieślniczym zakładzie pora na zakup freezera, czyli maszyny do ubijania i ochładzania płynnych mieszanek, pasteryzatora, dojrzewalnika, zamrażarki, hartownika (zamrażarka szokowa) oraz maszyny do lodów włoskich.

Zobacz co może zaoferować Ci hurtownia cukiernicza Savpol